LONDEN - Telecombedrijf Vodafone zag het totaal aantal klanten in de eerste helft van het boekjaar 2010/2011met 3 procent toenemen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In totaal heeft de provider nu ruim 4,8 miljoen klanten.

Ook de omzet nam over dezelfde periode toe. De stijging bedroeg 3,9 procent en de totale omzet komt uit op 22,6 miljard pond (26,3 miljard euro).

In Europa steeg de omzet met 4,3 procent en in Afrika en Midden-Europa met 20,1 procent, onder meer vanwege valuta-effecten. De omzet in Azië en het Midden-Oosten steeg met 22,2 procent vanwege sterke groei in India. Vodafone kreeg er in de eerste zes maanden 14,7 miljoen klanten bij in India.

Winst

Het telecombedrijf boekte een operationele winst van 6,1 miljard pond, een stijging van 2,7 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De winststijging is vooral toe te schrijven aan de toegenomen groei in Afrika, Midden-Europa, Azië en het Midden-Oosten.

Vodafone heeft de winstverwachting voor het gehele jaar naar boven bijgesteld, nadat het bedrijf overeengekomen is om zijn belang in het Japanse SoftBank voor een bedrag van 3,1 miljard pond te verkopen.

Vodafone verwacht in het gebroken boekjaar een operationele winst te boeken van 11,8 tot 12,2 miljard pond. Het telecomconcern ging eerder uit van een winst van tussen de 11,2 tot 12 miljard pond.