AMSTERDAM – T-Mobile zag het aantal Nederlandse klanten in het derde kwartaal toenemen met 79.000. Bovendien steeg het datagebruik fors naar zo’n 11 Terabyte (11.000 GB) per dag.

Dat maakt de provider donderdag bekend. In totaal had T-Mobile eind september 4,461 miljoen klanten.

Financieel Directeur Hans van Leeuwen denkt dat de stijging in het klantenbestand vooral veroorzaakt is door de introductie van de iPhone 4. Ook smartphones in het algemeen zijn volgens Van Leeuwen populair.

“Het gevolg hiervan is hoge verkoopkosten voor ons. Tegelijkertijd betekent deze investering in nieuwe klanten en het behoud van bestaande klanten ook waardevolle groei voor de toekomst.”

Omzet

De omzet van T-Mobile kwam in het derde kwartaal uit op 450 miljoen euro. Het gebruik van data als percentage van de gemiddelde omzet per gebruiker steeg vergeleken met een jaar eerder met 3 procent. In totaal is het datagebruik nu goed voor 29 procent van de omzet per klant.

Vodafone en KPN gaan vanaf eind november ook de populaire iPhone 4 aanbieden waardoor klanten van T-Mobile wellicht overstappen naar een van deze providers. T-Mobile had voorheen een exclusieve deal met Apple wat betreft de verkoop van iPhones.