Kort geding Tele2 tegen Staat van de baan

DEN HAAG - Het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat zich opnieuw beraden over een voorgenomen besluit een overheidscontract voor vaste telefonie aan KPN te gunnen.

Een kort geding dat telecombedrijf Tele2 hierover vrijdag tegen de Staat zou voeren is daarmee van de baan, bevestigde een woordvoerder van het ministerie.

Aanvankelijk verloor Tele2 de aanbesteding voor communicatiediensten voor vaste telefonie van KPN. Tele2 meende dat sprake was van ongeoorloofde verlaging van de tarieven en eiste intrekking van de gunning aan KPN.

Belangrijke nieuwe informatie

Volgens de woordvoerder van het ministerie is er ''belangrijke nieuwe informatie ontvangen over een van de inschrijvingen op het cluster vaste telefonie''. Dat is voor het ministerie reden ''om zich opnieuw te beraden over het voorgenomen gunningsbesluit'', zonder dit verder nader toe te lichten.

Tele2 heeft het kort geding daarop ingetrokken. Een woordvoerder van het telecombedrijf wilde verder geen commentaar geven.

Contracten

Inmiddels hebben drie telecombedrijven voor in totaal enkele honderden miljoenen aan contracten met de overheid gesloten. Meer dan tweehonderd overheidsorganisaties gaan van de diensten van de drie bedrijven gebruikmaken.

Zo gaat Vodafone mobiele spraak- en datadiensten leveren, BTC Consult onder meer mobiele telefoons en KPN gaat telefoontjes met 0800- en 0900-nummers afhandelen. Voor vaste telefonie en sms-berichten had Binnenlandse Zaken nog geen contract afgesloten, omdat tegen het voorgenomen gunningsbesluit bezwaar was aangetekend.

Alle contracten bij elkaar zijn goed voor een omzet van ongeveer 400 miljoen euro.

Lees meer over:
Tip de redactie