Nieuwe audities voor Youtube Symfonie Orkest

AMSTERDAM – Youtube start woensdag het vervolg op het eerste Youtube Symfonie Orkest. Vanaf dinsdag kunnen amateurmusici hun audities weer uploaden op de videowebsite en zo proberen een plekje te veroveren in het tweede Youtube Symfonie Orkest.

Dat maakt Youtube dinsdag bekend.

De eerste versie van de ‘klassieke idols’ startte eind 2008 en resulteerde op 15 april 2009 in een concert in de Carnegie Hall in New York. Er worden ook nu weer duizenden muzikale inzendingen uit alle delen van de wereld verwacht. Bij het eerste concert deden drie Nederlanders mee.

Om voor deelname aan het orkest in aanmerking te komen, moeten de amateurmusici bepaalde muziekstukken uploaden waarin hun muzikale en technische kwaliteiten naar voren komen.

Sydney Opera House

De audities eindigen op 28 november waarna op 11 januari de uitslag bekend wordt gemaakt. Uiteindelijk zal het Youtube Symfonie Orkest deelnemen aan een weekvullende muziektop in het Sydney Opera House in maart 2011.

Youtube is voor de Nederlandse auditie een samenwerking aangegaan met de AVRO, Het Koninklijk Concertgebouworkest, Het Concertgebouw, het Rotterdams Filharmonisch Orkest, verschillende conservatoria en sterren uit de wereld van de klassieke muziek.
 

Tip de redactie