COC verzamelt video's met steun homoseksuelen

AMSTERDAM – Homobelangenorganisatie COC is een online initiatief gestart waarbij homoseksuelen elkaar kunnen steunen door middel van filmpjes op Youtube.

Dat meldt de NOS dinsdag.

Een dergelijke initiatief onder de naam ‘It gets better’ werd in de Verenigde Staten eerder al gelanceerd. Het project volgt nadat tenminste vijf Amerikaanse tieners zelfmoord pleegden na te zijn gepest vanwege hun geaardheid.

Columnist Dan Savage plaatste naar aanleiding van de zelfmoorden een video op Youtube waarin hij en zijn partner vertelden dat de pesterijen vanzelf minder worden en stoppen, “it gets better”.

Vervolg

Naar aanleiding van het filmpje van Savage begonnen andere homoseksuelen ook video’s op Youtube te plaatsen die werden verzameld onder één Youtubekanaal. Het project krijgt nu in Nederland een vervolg.

Het COC roept homoseksuelen op hun filmpjes over dat het na verloop van tijd beter gaat, te uploaden via de website van Gay Straight Alliance. De filmpjes zullen vervolgens worden verzameld op een Youtubekanaal met de naam ‘Het wordt beter’.

In Amerika plaatsten ook vele heteroseksuele sterren een video om homoseksuele jongeren te steunen. Het COC geeft aan dat het de bedoeling is dat ook BN’ers na verloop van tijd video’s gaan uploaden.

Vorige week startte de organisatie al een nationale actie tegen homofoob geweld.

Lees meer over:
Tip de redactie