AMSTERDAM – Facebook en Skype gaan op korte termijn een verregaande samenwerking aan waardoor gebruikers van het sociale netwerk kunnen bellen en sms’en via Skype en daarnaast gebruik kunnen maken van video tijdens het chatten.

Dat meldt All Things Digital op basis van bronnen die bij het overleg tussen de twee bedrijven betrokken zijn. Bovendien is een screenshot uitgelekt.

Onlangs gingen er geruchten dat Facebook een eigen telefoon wilde gaan ontwikkelen. De website heeft de geruchten altijd ontkend. Met de integratie in Skype lijkt Facebook toch een slag te slaan op het gebied van communicatie.

Beta-versie

Volgens de website zouden de nieuwe functies beschikbaar moeten worden in de nieuwe versie van Skype die over enkele weken als beta-versie uitkomt.

Wanneer Skype ook beschikbaar wordt op Facebook kan dit veel meer gebruik genereren omdat het bedrijf internetters de afgelopen jaren steeds meer zag communiceren via netwerksites. Voor Facebook kan de samenwerking grotere populariteit buiten de Verenigde Staten betekenen omdat Skype daar meer gebruikt wordt.