Patentruzie Nokia en Apple gaat verder

AMSTERDAM – De patentruzie tussen Nokia en Apple is een nieuwe fase ingegaan. De fabrikant van onder andere de iPhone is in Groot-Brittannië een rechtszaak begonnen tegen Nokia.

Dat meldt Apple tegenover een aantal buitenlandse media.

Volgens woordvoerster Kristin Huguet moet de aanklacht in Engeland gezien worden als het vervolg op een aanklacht in Amerika. In december 2009 klaagde Apple Nokia aan wegens inbreuk van dertien patenten.

Oktober 2009

De ruzie tussen Apple en Nokia is echter al langer gaande. Sinds oktober 2009 lopen er verschillende rechtszaken tegen Apple. Volgens Nokia maakt Apple met de iPhone, maar sinds kort ook met de iPad, inbreuk op patenten van Nokia.

Zo zou het bedrijf van Steve Jobs onder meer op het gebied van draadloze verbindingen en beveiliging gebruikmaken van technologieën die het Finse bedrijf ontwikkeld heeft.

Innovatie

“Dit is geen verrassende ontwikkeling”, laat Mark Durrant van Nokia weten aan Businessweek. “De beschuldiging lijkt bedoeld om druk uit te oefenen op de dialoog tussen Apple en Nokia.”

“Het verandert echter niets aan de basis van het probleem. Apple weigert nog steeds het intellectuele eigendom van Nokia te respecteren en probeert gratis mee te liften op innovatie van Nokia.”

Het Finse bedrijf laat verder weten dat het nooit staat te springen om daadwerkelijk aan een proces te beginnen, “maar we zullen ons altijd blijven verdedigen tot het bittere eind.”

Lees meer over:
Tip de redactie