RIJSWIJK - ''Toonaangevende marktpartijen’’ hebben belangstelling getoond om Hyves, het sociale netwerk op internet, over te nemen. De Britse investeringsbank Jefferies bekijkt in opdracht van Hyves eventuele biedingen.

Dat zegt een woordvoerder van Hyves in een reactie op een artikel in het Financieele Dagblad. Hij ontkent dat Hyves zichzelf te koop heeft gezet.

Hyves is al sinds 2006 een winstgevende onderneming, stevent af op een recordomzet en heeft geen behoefte aan financiers, aldus de woordvoerder. De mediatycoon Joop van den Ende en Hubert Deitmers, de president-commissaris van Hyves, hebben samen een ''substantieel minderheidsbelang’’ in Hyves.

De onderneming telt 160 medewerkers en is goed voor 7,8 miljoen unieke bezoekers per maand. De bank Jefferies is sinds 2009 het aanspreekpunt voor partijen die eventueel interesse hebben in Hyves.

Opzoek

FD schreef dinsdag op basis van ingewijden dat de aandeelhouders van de netwerksite zelf actief opzoek zijn naar een koper. Onder meer de Telegraaf Media Groep (TMG) en uitgever Sanoma zouden zijn benaderd.

“We zijn zelf wel een aantal keren benaderd door zeer serieuze partijen, waaronder uitgever Sanoma, maar dat enkele jaren terug en toen waren wij degenen die nee hebben gezegd”, luidt de reactie van Deitmers in de krant.

Een woordvoerder van TMG zegt dat het bedrijf “in algemene zin serieus kijkt naar overnamekansen”.