AMSTERDAM - Scholen maken steeds meer gebruik van Kennisnet, de internetsite voor het onderwijs. Dat blijkt uit een enquête van TNS NIPO in opdracht van Kennisnet. Elke week bezoeken 500.000 leerlingen, leerkrachten, ouders en schoolleiders www.kennisnet.nl. Op deze website bekijken zij 6,7 miljoen pagina's.

Het aantal leerlingen en schoolleiders in het basisonderwijs dat Kennisnet het afgelopen jaar een of meerdere keren gebruikte, nam met ruim 10 procent toe. Onder docenten steeg het bezoek van de website met 27 procent. Van hen gebruikt een kwart Kennisnet wekelijks. Een jaar geleden gold dit nog slechts voor eentiende van de docenten.

Ook in het voortgezet onderwijs steeg de bekendheid van Kennisnet onder alle groepen gebruikers en werd de website ook steeds vaker bezocht. Ook hier waren het vooral de docenten die de website ontdekten: onder hen steeg het wekelijkse gebruik met 17 procent.

Gevraagd naar hun waardering van de website voor het onderwijs gaven de bezoekers gemiddeld een zeven. Scholieren in het basisonderwijs waren het positiefst: zij kwamen uit op een acht. Uit de cijfers blijkt overigens dat de bekendheid van de doelgroep met de inhoud van het educatieve aanbod nog te wensen over laat.

Sinds het begin van Kennisnet twee jaar geleden zijn er 11.000 scholen op aangesloten. De website wil het gebruik van internet in het onderwijs stimuleren door lesmateriaal en onderwijsinformatie aan te bieden.