NIJMEGEN - De politie in Nijmegen heeft zondagavond een truck met oplegger, geladen met computerapparatuur ter waarde van meerdere miljoenen euro's, tot stoppen gebracht. De truck was eerder op de avond gestolen in het Limburgse Herkenbosch. Zij heeft een 29-jarige inwoner van Hoensbroek aangehouden, een tweede verdachte is nog voortvluchtig volgens een politiewoordvoerder.

De Limburgse politie sloeg direct na de miljoenenroof landelijk alarm. Agenten van de regiopolitie Gelderland-Zuid zagen de gezochte truck rijden ter hoogte van Wijchen. Zij gaven een stopteken, maar de chauffeur ging er vandoor. In de Nijmeegse wijk Weezenhof zag de politie kans de vrachtwagen in de berm te dwingen.

De chauffeur probeerde daarbij nog een politieman aan te rijden. De twee inzittenden sprongen uit de wagen en gingen er vandoor. De politie kon de 29-jarige Hoensbroeker aanhouden. Naar de tweede man wordt druk gezocht, aldus de politiewoordvoerder.

De mannen worden behalve van diefstal ook van poging tot doodslag verdacht. De truck met de kostbare lading is volgens de politie veilig gesteld. De Hoensbroeker zit in Nijmegen in de cel.