AMSTERDAM – Tweede Kamerlid Henk van Gerven van de SP wil van Ab Klink, demissionair minister van Volksgezondheid, weten waarom de website dokteronline.com na een uitspraak van het Medisch Tuchtcollege en beloftes van de minister nog steeds toegankelijk is.

Van Gerven heeft daarover Kamervragen (pdf) gesteld.

De apotheek achter de website werd eind augustus door het Tuchtcollege en de Inspectie voor de Gezondheidszorg op de vingers getikt. Bovendien beloofde de minister begin 2009 al de website aan te pakken.

Buitenland

Van Gerven vermoedt dat de apotheker door kan gaan met zijn praktijken vanwege het gebruik van buitenlandse doktersrecepten. Hij vraagt de minister dan ook of zijn vermoeden klopt.

“Bent nu nog steeds van mening dat de Kwaliteitswet zorginstellingen voldoende is om in te grijpen?”, vraagt het Kamerlid zich bovendien af. “Waarom kan de apotheker toch doorgaan met zijn praktijken?”

'Onbegrijpelijk'

Bovendien vraagt Van Gerven nogmaals om duidelijkheid over wanneer de website uit de lucht gehaald zal worden. “Is het, gezien het feit dat deze zaak anderhalf jaar geleden al aan de orde is gesteld, niet onbegrijpelijk dat deze site nog steeds operationeel is?”

Mensen zouden via dokteronline.com medicijnen kunnen bestellen zonder dat ze, zoals de regels voorschrijven, eerst contact hebben gehad met een arts over hun klachten.