AMSTERDAM – De politie in Groningen is zondag via Twitter getipt over een man uit Noord-Brabant die zelfmoord wilde plegen en dat via het sociale medium kenbaar maakte.

De man is inmiddels onder toezicht van de politie, zo is te lezen op de Twitterpagina van RTL-verslaggever Frits Wester.

De verslaggever hield zich samen met VVD-politica Jeanine Hennis-Plasschaert en tientallen andere Twitteraars actief bezig om contact te krijgen met de man die via Twitter wereldkundig maakte dat hij het niet meer zag zitten.

“Tis mooi geweest,verkeerde beslissingen, pijn verdriet. Heb het wel gezien. Gaat jullie goed, tweeps. Ga voor de laatste keer mijn bed zoeken”, aldus de boodschap van de man.

Frits Wester

Frits Wester probeerde zelfs telefonisch contact te zoeken met de Twitteraar, door een mobiel telefoonnummer openbaar te maken met het verzoek aan de man hem te bellen.  Hennis-Plasschaert zocht ondertussen contact met 112. Dat ging nog niet gemakkelijk, want aan de telefonisten van het noodnummer moest de politica eerst nog uitleggen ‘hoe Twitter werkt’.

Het politiekorps in Groningen kreeg ondertussen notie van de twitterberichten en nam daarop contact op met het politiekorps in Noord-Brabant. "Zij hebben daarop poolshoogte genomen bij de man thuis in Wanroij", aldus een politiewoordvoerder tegenover NU.nl.

"Het Groningse korps twittert erop los", zo verklaart de woordvoerder de snelle reactie van de politie.

Volg alles over dit onderwerp via NUlive.