AMSTERDAM - De GG&GD in Amsterdam heeft een website geopend voor mannen die in de prostitutie werken. Via www.maleweblog.nl probeert de GG&GD contact te krijgen met de prostitués, aldus een woordvoerster van de GG&GD donderdag.

De site is een soort digitaal dagboek met actuele informatie en richt zich op alle prostitués die in Amsterdam werkzaam zijn, hulpverleningsinstellingen en andere belangstellenden. Zij kunnen ook een eigen dagboek openen.

Volgens de woordvoerster van de GG&GD zijn de jongens in de prostitutie een moeilijk benaderbare groep. De prostitués maken wel veel gebruik van internet. Ze presenteren zich via het medium. "Op deze site krijgen ze onder meer tips over veilig werken, geslachtsziektes en over belastingzaken", aldus de woordvoerster.

De site is een extra instrument voor de veldwerker jongensprostitutie van de GG&GD. Die bezoekt geregeld hun werkplaatsen zoals het Centraal Station, bars, bordelen en clubs. In Amsterdam zijn naar schatting enkele honderden jongens per jaar actief in de prostitutie, zowel legaal als illegaal. De meeste zijn tussen de 16 en 30 jaar.