AMSTERDAM - Gesprekken tussen Tele2 en de kabelbedrijven UPC en Ziggo hebben de afgelopen dagen nog geen duidelijkheid gebracht voor klanten die een kabelpakket willen via Tele2.

Het telecombedrijf gaat met de kabelaars wel de mogelijkheden verkennen voor een commerciële samenwerking, maakte Tele2 vrijdag bekend.

De nieuwkomer op de markt voor kabeltelevisie gelooft dat een open kabelmarkt nog steeds mogelijk is, hoewel de rechter hier onlangs een streep door haalde.

Daarvoor had de toezichthouder op de telecommarkt Opta wel groen licht gegeven voor een vrije kabelkeuze voor consumenten.

Overstappen

Intussen hadden zich al duizenden klanten gemeld die van de kabelaars wilden overstappen naar Tele2. De prijsvechter stapte als eerste in het gat van de markt om kabeltelevisie aan te bieden via de netwerken van UPC en Ziggo. Zolang de bedrijven met elkaar in gesprek zijn, blijven deze klanten het televisiesignaal gewoon ontvangen.

Klanten die analoge kabeltelevisie bij Tele2 hadden besteld, krijgen in een brief uitleg over de ontstane situatie. Zij mogen niet de dupe worden, aldus de bedrijven.

Uitspraak

Tele2 verwacht nog steeds dat Opta met een nieuwe uitspraak komt die de markt alsnog openstelt. Het telecombedrijf ziet parallellen met het openbreken van de telecommarkt jaren geleden. Ook toen ging het niet zonder slag of stoot.

''In de tussentijd voeren we gesprekken met de kabelaars om zonder verplichtende regelgeving analoge kabeltelevisie te kunnen verkopen'', zei directeur Günther Vogelpoel van Tele2.