AMSTERDAM - Internetprovider Superweb komt met alternatief voor DSL, Superweb Snel. Volgens de provider is het nieuwe product tot vijf keer sneller dan internetten via de telefoonlijn. En is naar eigen zeggen een goed alternatief voor DSL.

Superweb Snel maakt gebruik van verschillende technieken om de snelheid van het internetten via de telefoonlijn te verhogen. Door nieuwe compressietechnieken en serversoftware wordt de website veel sneller naar de browser van een gebruiker verstuurd dan voorheen.

"Wij cachen sites op onze server en daardoor kan de klant drie tot vijf keer sneller surfen over het web," aldus Corné van Beek van Superweb. Voor de werking van Superweb Snel is geen extra modem of andere apparatuur nodig; na aanmelding kan men direct aan de slag.

Wel moet er abonnementskosten worden betaald voor het product (3,98 euro per maand). Ook komen daar nog telefoontikken bij. "Bij Superweb kun je al tot 40 procent korting krijgen op je telefoontikken, afhankelijk van het abonnement. Dus ik denk dat het echt interessant is voor mensen die in gebieden wonen waar DSL niet mogelijk is," aldus Van Beek.