AMSTERDAM - Het gebruik van mobiel internet wordt voorlopig nog niet helemaal betaald. Aanbieder T-Mobile heeft laten weten het voornemen van Vodafone en KPN om databundels te gaan invoeren, niet te volgen.

"Wij hebben op dit moment geen concrete plannen voor databundels", zegt woordvoerder Henny van der Heiden van T-Mobile dinsdag tegen Webwereld. Volgens de zegsman vormen databundels een belemmering voor de mobiele markt.

Vodafone en KPN maakten onlangs bekend niet langer heil te zien in het gratis verstrekken van internet bij abonnementen voor mobiele telefonie. Vodafone gaat klanten internetbundels van 250 MB of 1 GB aanbieden. De mobiele provider zegt daarmee meer transparantie te willen bieden.

Haalbaar

KPN zegt dat ongelimiteerd datagebruik niet langer economisch haalbaar is en presenteert voor het einde van het jaar een nieuwe aanbieding.

"Mobiel internet heeft de afgelopen paar jaar echt een supervlucht genomen. Het is nu een volwassen dienst en dat behoeft een volwassen businessmodel", aldus KPN-woordvoerder Steve Hufton tegen Webwereld.

Ook de slechte ontvangst bij smartphones en de storingen van het netwerk bij T-Mobile zijn voor de provider geen reden om het dataverkeer te gaan beperken. 'Op dit moment zijn er geen concrete plannen", aldus Van der Heiden. "We hebben investeringen gedaan in onze infrastructuur."

Op twitter wordt het voornemen van T-Mobile druk besproken.