AMSTERDAM – Er is een prijzenoorlog gaande wat betreft abonnementen voor internet op mobiele telefoons.

Dat meldt vakblad Telecompaper.

Volgens het blad zijn Vodafone en T-Mobile door acties van KPN gedwongen hun tarieven voor mobiel internet te verlagen.

Acties

Sinds juni adverteert KPN namelijk met ‘een leven lang’ 75 procent korting op internet op de mobiele telefoon. De prijs van Surf&Mail Totaal (met een maximumsnelheid van 384 Kbps) daalt daarmee van 10 euro per maand naar 2,50 euro per maand.

Sinds augustus hebben ook Vodafone en T-Mobile het mes gezet in de abonnementstarieven. Volgens Telecompaper is het voor het eerst dat een volledig Nederlandse provider als KPN groot inzet op mobiel internet en er zo voor zorgt dat buitenlandse providers in Nederland moeten volgen.

Veranderingen KPN

KPN maakte in juni tevens bekend in de loop van 2010 meer verschillende mobiele internetabonnementen te gaan aanbieden. Daardoor gaan grootverbruikers juist meer betalen dan nu.

De daarop volgende maand maakte de provider wel bekend bij bepaalde abonnementen minimumsnelheden te gaan garanderen. KPN verwacht dat het aantal consumenten met een smartphone met 50 procent op jaarbasis zal toenemen.

T-Mobile en Vodafone

T-Mobile heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 57 miljoen euro geïnvesteerd. Een belangrijk deel is ingezet om de capaciteit van het 3G-netwerk te verdubbelen en verder uit te breiden.

Vodafone kondigde aan in een aantal grote steden sneller mobiel internet mogelijk te willen maken. In juni liet de provider weten dat het snellere internet binnen enkele weken beschikbaar moest zijn.