AMSTERDAM – Relatief veel Nederlanders gebruiken sociaal netwerk Twitter. 17,7 procent van alle internetgebruikers in Nederland boven de 15 jaar bezoekt de website.

Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse Comscore.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat Twitter in juni bijna 93 miljoen bezoekers wist te trekken. Een ruime verdubbeling ten op zichten van juni 2009. Het gebruik van programma's als Tweetdeck is niet meegenomen in het onderzoek.

Indonesië

In Indonesië twitteren relatief de meeste internetters, 20,8 procent van de Indonesische internetgebruikers bezoekt Twitter.com. Brazilië (20,5 procent) en Venezuela (19,0 procent) volgen.

Nederland belandt met 17,7 procent op een vierde plaats. In de Verenigde Staten, waar Twitter al langer populair is dan in de meeste landen, gebruikt 11,9 procent van de internetters Twitter. Wereldwijd gezoekt 7,4 procent van de mensen de website, driekwart bezoekt sociale netwerken in het algemeen.

Groei

De stijgende populariteit van Twitter is vooral te danken aan Zuid-Amerika waar een groei van 305 procent werd waargenomen. Azië kende een groei van 243 procent terwijl Europa het moest doen met een nipte verdubbeling (102 procent groei). In Noord-Amerika groeide het Twittergebruik met ‘slechts’ 22 procent.

In Azië wordt in absolute aantallen het meest gebruik gemaakt van de microblogdienst. 25,1 miljoen mensenuit dit werelddeel bezochten Twitter in juni.