TOKIO - Computerconcern Apple in Japan heeft aangeboden om versies van de iPod Nano die defect zijn vanwege oververhitting, te vervangen.

Dat heeft Apple woensdag bekendgemaakt.

Volgens het bedrijf is er ''in zeldzame gevallen'' sprake van oververhitting van de batterij van de iPod Nano.

Het gaat om de eerste versies van de muziekspeler die zijn verkocht tussen september 2005 en december 2006. In totaal gingen er in die periode 1,8 miljoen iPod Nano's over de toonbank.

Bezorgd

Apple heeft klanten in Japan aangeboden om defecte iPod Nano's te vervangen. Gebruikers die bezorgd zijn, kunnen een nieuwe batterij krijgen.

Het Japanse ministerie van Economie, Handel en Industrie kreeg 27 klachten over de oververhitte muziekspeler van Apple. In zes gevallen vloog het apparaat in brand. Vier mensen liepen daardoor lichte brandwonden op.

iPhone 4

Eerder liet Apple al weten een waarschuwing prominenter op de website te plaatsen om Japanse gebruikers zo te alarmeren voor oververhitting. Het is de tweede keer dit jaar dat Apple een fout in een product moet toegeven en klanten compensatie aanbiedt.

Eerder maakte Steve Jobs, CEO bij Apple, bekend dat alle iPhone 4-gebruikers een gratis hoesje krijgen om het wegvallen van het signaal, bij aanraking van de antenne, tegen te gaan.