AMSTERDAM – Er is op Twitter een rel uitgebroken rond Carglass nadat een blogger een nepaccount aanmaakte en dreigde mensen die het bedrijf op de microblogdienst zwartmaakten, aan te klagen.

De blogger maakte dinsdag de account NL_Carglass aan en schreef: “Mensen die berichten posten met hashtag #carglasszuigt ik wil jullie erop wijzen dat onze juristen zich beraden op stappen tegen jullie.”

Dit bericht werd vervolgens door honderden mensen herhaald en er ontstond een levendige discussie over Carglass en de bewuste berichtgeving.

Juridische stappen

Carglass heeft tegenover NU.nl laten weten absoluut niet achter de actie te zitten. “We zitten behoorlijk in onze maag met het bericht”, aldus woordvoerder Johan Boelhouwer. Hij kon nog niet zeggen of Carglass stappen gaat ondernemen tegen de blogger. “Dat zijn we nog aan het uitzoeken.”

De persoon achter de nepaccount laat weten niet bang te zijn voor de advocaten van het bedrijf. “Carglass mij aanklagen? Eindelijk wordt hun merk eens positief gehyped”, schrijft hij. Uit andere berichten is op te maken dat de blogger besloot het bericht te plaatsen om uit te zoeken hoe makkelijk mensen te manipuleren zijn.

Carglass had zelf al een officiële account op Twitter, maar gebruikte deze niet. Dinsdag is het eerste bericht geplaatst