AMSTERDAM – Google heeft met de vermeende aankoop van Slide, een ontwikkelaar van sociale spelletjes, een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van een eigen sociaal platform.

Dat berichten verschillende Amerikaanse media donderdag.

Volgens Techcrunch wordt de deal vrijdag aangekondigd. Bronnen vertellen tegen de website dat het niet de laatste actie zal zijn van Google om een serieuze concurrent te worden van Facebook.

Eind vorige maand werd al door de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal onthuld dat Google gesprekken zou voeren met aanbieder van spelletjes op internet. Toen werden Playfish, Playdom en Zynga Game Netwerk genoemd. Over een eventueel aanstaande deal werd niets gezegd.

Google Me

Geruchten over een eigen sociaal netwerk van Google doen al maanden de ronde. Zo zijn er geruchten over een platform dat Google Me zou gaan heten. Eric Schmidt, CEO bij Google, liet weten dat er geen Facebookkloon nodig is.

Zijn uitspraken kunnen erop wijzen dat de geruchten over een sociaal netwerk van Google onzin zijn. Het lijkt echter waarschijnlijker dat Google bezig is met de ontwikkeling van een sociaal netwerk dat geen kloon, maar een toevoeging is van het huidige aanbod.

Orkut

Google bezit al verschillende platformen die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een sociaal netwerk. Zo heeft het bedrijf al een sociaal netwerk dat populair is in sommige landen, waaronder India. Momenteel heeft Orkut zo'n 120 miljoen gebruikers.

Orkut zou de basis kunnen zijn voor een nieuw sociaal netwerk waar online spelletjes spelen in wordt geïntegreerd. Checkout, een platform dat ook in het zit is van Google, zou kunnen fungeren als systeem voor betalingen binnen online games.