AMSTERDAM – Telecomprovider T-Mobile en internetprovider Online gaan samen een abonnement aanbieden dat vast en mobiel internet combineert.

Dat blijkt uit een aanbieding die provider Online op de website heeft gepubliceerd. Klanten krijgen met het abonnement zowel een ADSL als een 3G-verbinding.

Online presenteert het abonnement onder de titel ‘Uit + Thuis’ en de kosten zijn op dit moment 24,95 euro. Een prijs die veel lager is dan het bedrag wat los voor de diensten moet worden betaald.

Prijsverhoging

In het pakket zit namelijk vast internet van Online tot 20 Mb/s en onbeperkt mobiel internet van T-Mobile. De onderdelen kosten los respectievelijk 22,50 euro en 19,95 euro. Online heeft wel al bekendgemaakt dat de prijs van het combinatie-abonnement na een jaar wordt verhoogd naar 34,95 euro, maar dan is er ook de mogelijkheid het abonnement op te zeggen.

Het is waarschijnlijk de eerste keer dat twee providers gezamenlijk één abonnement voor vast en mobiel aanbieden. Voor het mobiele internet wordt overigens een zogeheten internetstick van T-Mobile meegeleverd.

Tele2 was in 2009 de eerste provider die een combinatiepakket aanbod met zowel vast als mobiel internet (pdf).