LONDEN - Het Britse koningshuis deelt sinds zondag familiefoto's met het grote publiek via foto-website Flickr. Dat heeft een woordvoerster van de koninklijke familie zondag bekendgemaakt.

Op de website zijn ruim zeshonderd foto's geplaatst, die vanaf nu continue aangevuld worden.

Naast foto's uit het recente nieuws, zijn er ook babyfoto's te vinden van de koningin en officiele portretfoto's van koning George VI.

Een van de oudste foto's op de website is die van koningin Victoria en prins Albert, genomen in Buckingham Palace in het jaar 1854.

Youtube

Volgens de woordvoerster is Flickr het nieuwste middel van de Britse koninklijke familie om mee te gaan met de tijd. In 2007 lanceerde het Britse koningshuis al een eigen videokanaal op Youtube.

Sinds 2009 is het koningshuis ook actief op berichtenwebsite Twitter. De foto's van de Britse koninklijke familie zijn te vinden op www.flickr.com/photos/britishmonarchy.

Nederland

Liefhebbers van de Nederlandse koninklijke familie moeten het doen met een videokanaal op Youtube, dat in maart werd gelanceerd.

Het kanaal biedt zowel historisch als actueel beeldmateriaal over het werk van leden van het Koninklijk Huis. De oudste beelden zijn van de dag van de inhuldiging van koningin Wilhelmina in 1898.