BEEK - Amber Alert, het waarschuwingssysteem voor vermiste kinderen, heeft inmiddels ook een pagina op Facebook.

Het softwarebedrijf Netpresenter, dat voor Nederland het alerteringssysteem ontwikkelde, liet dinsdag weten dat de pagina automatisch wordt bijgewerkt.

Behalve recente vermissingen staat op de pagina informatie over het Ambersysteem en worden de Amber alerts via deze pagina uitgedaan. Amber Alert stuurde al sms-berichten uit en zit ook op Twitter.

Vermiste kinderen

Doel van een alarmering via Amber is de foto van een vermist kind zo snel mogelijk onder de aandacht van zo veel mogelijk mensen te krijgen, aldus Netpresenter. De alerts worden alleen gegeven bij vermissingen en ontvoeringen waarbij de politie vreest voor het leven van het kind of voor ernstig letsel.

Vele Nederlanders kunnen kennisnemen van Amber alerts via onder andere radio en tv, snelwegborden, beeldkranten en Twitter. Binnen organisaties als de NS, de Koninklijke Marechaussee, TNT Express en Group4Securicor worden de alarmen centraal verspreid.

Netpresenter werkt samen met de politie. Het is aan het Korps Landelijke Politiediensten te beslissen of er een alert wordt uitgestuurd en de politie bepaalt ook welke informatie zij vrijgeeft. Er wordt vijf tot tien keer per jaar gealarmeerd via Amber Alert.