AMSTERDAM – De Politie Noord-Holland Noord zet naast posters op bussen en treinstations in Beverwijk ook sociaal netwerk Hyves in om een moordzaak in Beverwijk op te lossen.

Dat heeft het korps maandag bekendgemaakt.

Tijdens de viering van Koninginnenacht op donderdag 29 april is Gerard Zonneveld in Beverwijk om het leven gebracht. Hij werd op Koninginnedag gevonden in het Robbenoordbos bij Den Oever.

Messteken

Het slachtoffer kwam om het leven door verschillende messteken. Zijn benen waren bovendien van zijn romp gescheiden, aldus de politie. De missende lichaamsdelen werd later in de buurt van het lichaam gevonden.

Om deze moord op te lossen plaatst de politie Noord-Holland Noord een banner op Hyves om ervoor te zorgen dat getuigen zich bij de politie melden. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft inmiddels een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Gebruik sociale media

Het is niet de eerste keer dat de politie Hyves inzet om een moordzaak op te lossen. Nadat een dood echtpaar in Vollenhove werd gevonden, maakte de politie in 2009 al gebruik van Hyves. Jongeren uit de omgeving van Vollenhove kregen via de netwerksite een bericht.

In 2010 liet de politie in Limburg-Noord weten vaker sociale media te willen gaan inzetten om informatie te vergaren voor hun onderzoeken. Naast Hyves wordt daar bijvoorbeeld ook Twitter geraadpleegd. De microblogdienst werd ook gebruikt na een reeks brandstichtingen in Veendam eerder dit jaar.

Opsporing Verzocht

Naast de banner op Hyves zal de politie Noord-Holland Noord posters verspreiden op bussen en stations in Beverwijk, omdat de politie er vanuit gaat dat het slachtoffer in deze stad om het leven is gebracht. Ook Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 13 juli aandacht aan de moordzaak.