AMSTERDAM – Gebruikers van Ziggo in Noord- en Zuid-Holland klagen over een te hoge pingtijd waardoor zij niet goed online kunnen gamen.

Op verschillende fora wordt geklaagd over de problemen omtrent de pingtijd bij Ziggo.

Pingtijd is de responstijd van de verbinding. Vooral bij het online gamen is het belangrijk dat de pingtijd niet te hoog is zodat het beeld bijvoorbeeld niet gaat achterlopen of gaat haperen.

Vooral in de provincie Noord-Holland zouden veel internetters hinder ondervinden van te hoge pingtijden. Uit Zuid-Holland komen enkele meldingen.

Geen structurele problemen

Een woordvoerder van Ziggo liet aan Tweakers.net weten dat er geen structurele problemen op het netwerk bekend zijn die de hoge pingtijden zouden veroorzaken. Bij de kabelaar is ook niets bekend over capaciteitsproblemen.

Volgens Ziggo zou het waarschijnlijk gaan om een tijdelijke storing op het netwerk. Een gebruiker meldt volgens Tweakers op het Ziggo-forum echter dat er wel degelijk structurele problemen zijn en dat die bekend zijn bij Ziggo. Hij baseert zich op contact met de helpdesks van Ziggo. Medewerkers zouden tegen hem gezegd hebben dat de problemen nog wel enige tijd kunnen duren.