DEN HAAG - De politie in Den Haag wil mensen laten vervolgen die via Twitter oproepen om rellen te gaan schoppen. Een politiewoordvoerster heeft vrijdag een een bericht hierover in het AD bevestigd.

Het Openbaar Ministerie onderzoekt een aantal tweets waarin werd opgeroepen mee te doen met rotzooi trappen op het Jonckbloetplein in Den Haag.

Het zou de eerste keer zijn dat de politie twitteraars wil laten vervolgen voor opruiende teksten. Sinds het begin van het wereldkampioenschap voetbal speurt de politie op Twitter naar ophitsende teksten.

Inmiddels heeft de politie een aantal van dergelijke berichten opgespoord.

Verboden

Een handjevol mensen die zulke tweets hadden verspreid, werd vrijdag door de politie thuis bezocht. Ze kregen te horen dat het versturen van opruiende teksten verboden is, dat ze in de gaten worden gehouden en dat overtreders vervolging riskeren.

Na een aantal WK-wedstrijden is het onrustig geweest op het Jonckbloetplein. Daarbij zette de politie de ME in nadat relschoppers vuurwerk naar politieagenten en -paarden hadden gegooid. Een aantal relschoppers werd gearresteerd.