AMSTERDAM – Website GeenStijl heeft ervoor gezorgd dat een poll op de website van de Duitse krant Bild uitwijst dat Nederland verreweg de meeste kans maakt om het wereldkampioenschap voetbal te winnen.

De website heeft bezoekers opgeroepen op Nederland te stemmen en dat is massaal gebeurd.

Inmiddels hebben ruim 116.000 mensen hun stem uitgebracht. 62 procent heeft in de poll aangegeven te verwachten dat Nederland het WK in Zuid-Afrika gaat winnen. Duitsland volgt met 34 procent.

Dit betekent dat meer dan 72.000 mensen tot maandagmiddag 15.00 uur hebben aangegeven Nederland als favoriet te zien.

Maandagochtend rond 11.00 uur (vlak na plaatsing van de oproep op GeenStijl) stond Duitsland nog ver bovenaan met 82 procent van de toen bijna 30.000 stemmers. Nederland kreeg toen 10% van de stemmen.

Bezoekers van de website van Bild kunnen nog tot en met 10 juli stemmen op de poll.

TV-Moment

GeenStijl roept zijn lezers vaker op om polls te beïnvloeden. Zo kreeg de website het in 2009 voor elkaar genomineerd te worden voor TV-Moment van het jaar. Bezoekers van de website van het TV-Moment konden uit een lijst met fragmenten kiezen wie zij wilden nomineren.

Over de nominatie was toen veel te doen omdat GeenStijl een website is en geen tv-programma.

Ook op de WK-special van NU.nl kunnen lezers laten weten wie zij als favoriet zien voor de titel. Daar stemde tot nu toe ruim 63 procent op Nederland.