BANGKOK - Een inwoner van de Thaise hoofdstad Bangkok is zaterdag gewond geraakt nadat zijn mobiele telefoon in zijn hand ontplofte. De explosie is waarschijnlijk veroorzaakt door een ondeugdelijke batterij.

De man, Wichai Thongwiangchan, verklaarde in de Thaise krant The Nation dat het toestel van het type Nokia 3310 spontaan was uitgegaan. Toen hij de gsm weer wilde aanzetten, ontplofte het toestel. Het apparaatje spatte deels uit elkaar. Thongwiangchan raakte licht gewond aan zijn hand. ,,Maar die verwondingen hadden veel erger kunnen zijn als er geen leren hoesje om het toestel had gezeten'', aldus het slachtoffer.

Batterij

De eigenaar van de gsm vermoedt dat de ontploffing is veroorzaakt door de batterij. Hij had het onderdeel in een telefoonwinkel met sterk afgeprijste artikelen gekocht.

Nokia

Het is niet de eerste keer dat er toestellen van Nokia ontploffen. Dit jaar explodeerden twee telefoons van dit merk in Nederland. Een Amsterdamse vrouw liep daarbij brandwonden op in haar hals en gezicht. Nokia waarschuwde naar aanleiding van deze incidenten voor het gebruik van ondeugdelijke goedkope nepbatterijen.