LAHORE - Sociale netwerksite Facebook heeft er een islamitische rivaal bij: Millatfacebook. De oprichters van de site zijn woedend om een Facebookprofiel waarop een gebruiker anderen oproept tekeningen te maken van de profeet Mohammed.

''Als iemand blasfemie pleegt jegens onze profeet Mohammed, dan worden we zijn concurrent en brengen we hem enorme commerciële schade toe'', stelde een woordvoerder van de website vrijdag.

De makers van de site benadrukken dat aanhangers van alle religies welkom zijn. Er zouden al aanmeldingen zijn ontvangen uit onder meer Rusland, de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië en China.

Leden

De schade voor Facebook is vooralsnog te overzien. Millatfacebook stelde de afgelopen drie dagen circa 4300 leden te hebben aangetrokken: een uiterst bescheiden aantal vergeleken met de 2,5 miljoen Pakistanen die zijn aangesloten bij de seculiere rivaal van de nieuwe website.

Afbeeldingen van Mohammed zijn verboden in de islam. Facebook is daarom op last van de Pakistaanse rechter tot 31 mei geblokkeerd in het land.

Een gebruiker van de islamitische tegenhanger van Facebook liet al doorschemeren daarna te gaan netwerken op beide sites.