AMSTERDAM – Leerlingen die vanaf 17 mei examen moeten doen om hun havo- of vwo-diploma te behalen, kunnen vanaf deze week ook online oefenen voor de belangrijke toetsen.

Drie studenten van de New Business School in Amsterdam hebben een project gestart waarbij leerlingen gratis oefenexamens kunnen maken op Studyflow.nl.

“Leerlingen die dit jaar examen doen behoren tot de internetgeneratie. Ze schreeuwen om aandacht op internet op het gebied van onderwijs”, aldus Edo van Royen, een van de initiatiefnemers tegenover NU.nl

Digitaal

Leerlingen kunnen zich gratis registreren op de site en vervolgens voor de examens oefenen via officiële eindexamens van voorgaande jaren. “Voorheen ging dit altijd met papieren examenbundels of onhandige PDF-bestanden, Studyflow biedt alles volledig digitaal aan.”

De drie studenten hebben alle examens opgedeeld in subdomeinen, op deze manier krijgen de leerlingen na het maken van de toets te weten wat hun zwakke en sterke punten zijn. “Dan weet iedereen waar ze nog extra oefeningen nodig hebben.”

Vmbo

Op dit moment is ongeveer 80 procent van alle vakken beschikbaar, de makers zullen in de loop van dit weekend alle vakken online publiceren. Vmbo-leerlingen zullen nog tot volgend jaar moeten wachten met het raadplegen van de website. Momenteel is Studyflow alleen beschikbaar voor havo- en vwo-leerlingen.

De site is ontstaan als schoolproject, maar is volgens de makers sindsdien enorm uit de hand gelopen. “We overwegen nu zelfs om volgend jaar de studie niet voort te zetten zodat we ons fulltime op Studyflow kunnen storten”, aldus de 21-jarige Van Royen.

Op dit moment heeft de site zo’n duizend vaste gebruikers en daar komen elke dag ongeveer tweehonderd gebruikers bij.

Studyflow is naast Van Royen een initiatief van de 20-jarige Philippe Taminiau en de 19-jarige Tom van Vooren.