AMSTERDAM - Kort na het bekend worden van zijn identiteit, is de naam van de 9-jarige Ruben, enige overlevende van de vliegramp bij Tripoli, door onbekenden vastgelegd als internetadres.

Op het Nederlandse webadres wordt verwezen naar berichtgeving van NU.nl over de vliegramp. De nieuwssite is echter niet bij de registratie van de domeinnaam betrokken.

De initiatiefnemer - die actief is als domeinhandelaar - zegt niet uit commerciële motieven te hebben gehandeld. Hij ontkent het adres te koop te hebben aangeboden.

Hij registreerde het adres toen bleek dat de .com-versie snel na het bekend worden van Rubens naam al in handen was gevallen van een Amerikaans bedrijf, dat advertenties op de site plaatste. "Ik heb het vastgelegd om te voorkomen dat anderen er mee aan de haal gaan," laat hij in een toelichting weten.

Overdragen

Hij zegt bereid te zijn het adres aan de familie van Ruben over te dragen. "Het mooiste zou zijn als Ruben zich zelf een keer meldt, als hij behoefte heeft om op de site zijn verhaal te doen."

Twitter

Een ander onbekend persoon legde de naam van Ruben vast als Twitteraccount. Volgens een korte toelichting op het Twitterprofiel heeft de eigenaar het account vastgelegd ten behoeve van de familie van het 9-jarige jongetje.