AMSTERDAM - Het is Jochem Myjer niet gelukt een Webby Award te bemachtigen. De website van de Nederlandse cabaretier was genomineerd voor de Amerikaanse internetprijzen, maar acteur Jim Carrey ging er met de award vandoor.

De Webby's, die ook wel worden gezien als de Oscars van het internet, werden dinsdag uitgereikt. Jim Carrey was niet de enige ster die in de prijzen viel.

De 48-jarige acteur won in de categorie celebrity/fan. Rockband Ok Go kreeg de prijs voor 'videoartiest van het jaar'.

De band staat bekend om haar videoclips. Voor de clip bij het nummer 'Here it Goes Again' dansten de vier bandleden op loopbanden.

Amy Poehler

Ook actrice Amy Poehler viel in de prijzen. De 38-jarige blondine werd voor haar online serie 'Smart Girls at the Party' gekozen tot 'actrice van het jaar'. Ook de webserie van 'Friends'-actrice Lisa Kudrow werd onderscheiden. 'Web Therapy' kreeg de prijs voor 'beste comedy serie'.

Brad Pitts nonprofit-organisatie Make it Right Foundation kreeg de award voor 'beste activistensite'. Ook de Muppets werden onderscheiden.

Bohemian Rhapsody

Hun versie van Queens 'Bohemian Rhapsody' werd uitgeroepen tot 'beste viral van het jaar'. Filmcriticus Roger Ebert kreeg de Webby voor 'persoon van het jaar'.

Ook viel er een Nederlander in de prijzen. Het Nederlandse reclamebureau Ubachswisbrun/JWT won twee Webby Awards in de categorie Interactive Advertising.

Kitkat

Zij wonnen zowel de prestigieuze Webby Award (vakjury) als de ‘People’s Voice Award’ voor een online campagne voor het merk KitKat.

De Webby's werden dinsdag voor de veertiende keer uitgereikt. De prijswinnaars mogen hun onderscheiding op 14 juni in New York ophalen. Daarbij wordt hun bedankpraatje beperkt tot vijf woorden.