ARNHEM - Internetoplichter Dennis H. (31), die via Marktplaats spullen verkocht maar na betaling nooit iets leverde, heeft er een onherroepelijke celstraf bij. H. kreeg eerder al anderhalf jaar cel, in 2008 nog 22 maanden en afgelopen maart nog een keer twee jaar gevangenisstraf.

De 22 maanden cel blijven van kracht, bleek dinsdag bij het gerechtshof in Arnhem. H. had hoger beroep ingesteld, maar hij legde schriftelijk niet uit waarom.

Ook kwam de oplichter niet opdagen en stuurde hij geen advocaat. Iemand heeft dan blijkbaar geen belang bij een nieuwe blik op zijn strafzaak, redeneert de wet.

De 22 maanden straf waren opgelegd voor oplichtingen tussen 2002 en 2006. Dat dossier was zo omvangrijk dat er vier steekwagentjes voor nodig waren. Aan gedupeerden uit deze strafzaak moet Dennis H. bijna 62.000 terugbetalen, besliste het hof dinsdag.

TNT

Afgelopen maart veroordeelde de rechtbank H. nog tot twee jaar cel voor 108 nieuwe gevallen van internetoplichting in 2007 en 2008. Toen pleegde hij daarnaast ook verduistering als medewerker van TNT in Nijmegen.

H. bood vooral dure zaken als spelcomputers en telefoons aan. Hij werkte vanuit internetcafé's en belhuizen, waar hij steeds maar kort verbleef.