AMSTERDAM – Apple heeft binnen een maand ruim 1 miljoen iPads verkocht. In 28 dagen werden bovendien 12 miljoen applicaties voor de iPad gedownload en 1,5 miljoen boeken aangeschaft.

Dat heeft Apple maandag bekend gemaakt.

“1 miljoen iPads in 28 dagen. Dat is minder dan de 74 dagen die we nodig hadden om een miljoen iPhones te verkopen”, aldus Apple topman Steve Jobs. “De vraag naar de tablet blijft groot en we zijn hard bezig om ervoor te zorgen dat dit magische product in de handen van nog veel meer klanten kan komen.”

Uitgesteld

De grote populariteit van de iPad heeft echter ook zijn nadelen. Omdat de vraag groter is dan verwacht heeft Apple het debuut van zijn tabletcomputer buiten de Verenigde Staten uitgesteld met een maand. De verwachting is dat de iPad eind mei in een aantal landen zal verschijnen, een maand later dan eerder verwacht werd.

Tot nu toe zijn er ruim 5.000 applicaties speciaal voor de iPad ontwikkeld, daarnaast kunnen iPad-gebruikers ook gebruik maken van de ruim 200.000 applicaties die in de App Store beschikbaar zijn, maar eigenlijk voor de iPhone of iPod touch bedoeld zijn.

iPad 3G

Maandag werd tevens bekend dat de pas gelanceerde iPad 3G, die naast niet alleen afhankelijk is van wifi voor het verbinden met internet, vrijwel overal is uitverkocht. In het lanceringsweekend werden naar verluidt zo'n 300.000 iPads 3G verkocht. De nieuwste uitvoering van de tablet is 130 dollar duurder dan de uitvoering met alleen wifi.