AMSTERDAM – Gebruikers van de Kindle, de e-reader van Amazon.com, kunnen binnenkort gebruik maken van Twitter en Facebook via hun e-reader.

Amazon.com kwam kondigde vrijdag een nieuwe update aan, waarna gebruikers passages uit boeken kunnen delen via Twitter en Facebook.

Ook maakt de 2.5 software-update het mogelijk om boeken te organiseren aan de hand van een of meerdere collecties en kunnen gebruikers bij het lezen en bekijken van PDF-bestanden inzoomen

Daarnaast introduceert Amazon.com een wachtwoord voor de Kindle, zodat gebruikers hun apparaat volledig kunnen afsluiten. Visueel gezien voegt Amazon twee nieuwe (grotere) lettertypes toe en volgens het bedrijf zullen deze lettertypes ook scherper zijn zodat het leesgemak toeneemt.

Concurrentie

Ruim een week geleden maakte de Amerikaanse keten Barnes & Noble bekend een browser te ontwikkelen voor de e-reader Nook. Naast lezen, kunnen gebruikers zo ook surfen en spelletjes spelen. De bekendmaking hiervan werd vooral gezien als een stap in de concurrentiestrijd met de in april gelanceerde iPad.

Amazon kwam eerder al met een simpele browser om te kunnen concurreren met de iPad. Eind mei is het bedrijf van plan de bovengenoemde nieuwe software te lanceren.