AMSTERDAM – Het aantal applicaties voor Windows Mobile Marketplace groeit maar langzaam. In totaal zijn er op dit moment zo’n 1200 apps wereldwijd en 81 voor Nederland.

Dat meldt Webwereld.nl donderdag.

De applicatiewinkel voor smartphones met Windows Mobile als besturingssysteem werd in oktober 2009 gelanceerd en zeven maanden later is er slechts een bescheiden groei van het aantal apps waar te nemen.

Op schema

Maarten Sonneveld van Microsoft Nederland laat tegenover Webwereld weten dat Windows Marketplace met 1200 apps gewoon op schema zit.

Door een recente lancering van World View, waarmee apps voor andere landen te zien en te gebruiken zijn, is het internationale aantal van 1200 nu ook van toepassing op Nederland.

“In Nederland zijn we met diverse partijen in gesprek en er zullen nog vele nieuwe applicaties specifiek voor Nederland ontwikkeld worden”, aldus Sonneveld. “Voorbeelden daarvan zijn Veronica TV gids, Rabobank met SMS betalen en online bankieren en een NS-applicatie met reisplanner.”

Apple

In juni vorig jaar, vlak voor de lancering van de applicatiewinkel, zaten er volgens Microsoft 600 applicaties in de mobiele Marketplace. Medio november zouden dit er 800 zijn geweest.

Ter vergelijking: Bij de lancering van de App Store van concurrent Apple in juli 2008 werden er zo’n 500 applicaties aangeboden, vier dagen later stond de teller al op 800. Twee maanden daarna waren er 3000 apps beschikbaar en inmiddels staat de teller op meer dan 150.000 applicaties.