Kwetsbaarheid Windows verder onder druk

DEN HAAG - Voor het lek in de chatservice messenger vanbesturingssysteem Windows is een kraakcode ontdekt. De kans isdaarom groot dat een nieuw computervirus op zeer korte termijnopduikt en zich via Windows verspreidt. Dat heeft maandag deoverheidsdienst Govcert gezegd die waarschuwt wanneer decomputerveiligheid in gevaar is.

Vorige week openbaarden zich zeven nieuwe 'lekken' in Windows,het meestgebruikte besturingssysteem. Producent Microsoft sprak vaneen veiligheidscrisis. Voor de kwetsbaarheid in messenger is eenprogrammacode ontdekt die computerkrakers kunnen misbruiken."Eigenlijk is het daarop alleen nog maar wachten", aldus eenwoordvoerster van Govcert maandag. De dienst heeft maandag ook eenofficiële waarschuwing rondgestuurd.

Volgens Govcert lopen niet alleen gebruikers van messengergevaar, maar geldt de waarschuwing voor iedereen met de versies vanWindows die het programma automatisch installeren. Dewaarschuwingdienst adviseert wederom om de beschikbare herzieningente downloaden.

Tip de redactie