AMSTERDAM - Actievoerders van de milieuorganisatie Greenpeace zijn maandagochtend een actie begonnen bij het hoofdkantoor van het elektronicaconcern Dell in Amsterdam.

De actievoerders hebben de hoofdingang geblokkeerd met een grote berg sopschuim dat door een machine wordt aangemaakt. Ook hebben ze een groot spandoek opgehangen aan de gevel.

Greenpeace roept Dell op om geen giftige stoffen te verwerken in zijn computers en alleen nog maar schone apparaten te maken.

''Dell steekt bleek af tegen de concurrenten HP, Acer en Apple, die al wel computers verkopen zonder schadelijke gifstoffen'', aldus een woordvoerster van Greenpeace.

Duurzaamheid

''De directie en medewerkers van Dell hebben vandaag in Houston (Texas) een belangrijke bespreking over duurzaamheid. Dell moet de toezegging doen dat ze de giftige stoffen uit de elektronica halen. Tot die tijd blijven we",' aldus de woordvoerder.

Greenpeace voert al jaren campagne voor gifvrije producten. De organisatie eist dat de toepassing van pvc en broomhoudende vlamvertragers in elektronica wordt verboden.

Greenpeace voert actie bij Dell