AMSTERDAM – RTL Nieuws komt 15 april met een interviewprogramma dat alleen via internet wordt uitgezonden.

Dat meldt RTL op haar internetpagina.

Het programma Op en Top NL zal een interactief programma worden voor en door ondernemende Nederlanders. De kijker gaat deel uit maken van een online denktank.

De denktank bepaalt voor welke zakelijke uitdagingen de gasten komen te staan. Het programma wordt gepresenteerd door Hella Hueck.

Experimenteren

Hueck kwam ook met het idee voor een ‘web-only interviewprogramma’. “We hebben in de avonduren de RTL Nieuws studio vrij en waarom maken we dan niet een goed programma waarbij we kunnen experimenteren en leren?”, aldus de verslaggever tegenover mediajournaal.nl.

De directie was meteen enthousiast en wilde het programma gaan herhalen op RTLZ, maar daar stak Hueck een stokje voor. “Ik wil niet in een keurslijf van 12,5 minuten zitten omdat de reclame er dan weer in moet.”

“Het programma zal nu de ene keer een kwartier duren en daarna een uur. Dat bepalen de kijkers en de gast samen.”

Jong talent

Ook biedt het programma een podium voor jong journalistiek talent. Een aantal nieuwe reporters neemt deel aan het programma:“Behalve reportages maken, treden zij op als side-kick bij het programma en selecteren ze de vragen die online gesteld worden.”

Op en Top NL zal wekelijks worden uitgezonden op donderdagavond om 20.30.