AMSTERDAM – De voorraad iPads van Apple is op. Op 3 april wordt de tabletcomputer in de Verenigde Staten gelanceerd, maar mensen die nu een bestelling plaatsen moeten in ieder geval tot 12 april wachten.

Dat melden verschillende Amerikaanse media zondag.

Er zijn inmiddels zo veel bestellingen geplaatst dat Apple een nieuwe lading iPads moet laten aanrukken. Veel consumenten zullen dus de eerste week achter het net vissen.

Steve Job, oprichter en topman bij Apple, maakte dit weekend bekend dat Best Buy ook iPads zal gaan verkopen op 3 april. Het gaat dan wel alleen om de Best Buy-winkels met een speciale Apple-afdeling.

Reserveringen doorverkocht

Over leveringen en aantallen wordt echter niets bekend gemaakt. Ook is het niet mogelijk om een bestelling of reservering bij Best Buy te plaatsen. Wel kunnen wanhopige fans vanaf drie uur ’s middags voor een Apple winkel in de rij gaan staan. Dan worden de niet opgehaalde reserveringen, die bij deze winkels wel mogelijk waren, doorverkocht.

Ook de iPhone was bij de lancering van nieuwe uitvoeringen vaak ver van te voren uitverkocht. Apple ontwikkelde daarom een applicatie die vertelde bij welke winkels er nog of weer iPhones verkrijgbaar waren.

Het is niet bekend of deze applicatie ook voor de iPad zal werken.