VEENDAM - De politie gaat Twitter inzetten bij het onderzoek naar de reeks brandstichtingen in Veendam. Dat meldde de politie Groningen maandag.

Volgens een woordvoerder wil de politie de bewoners van Veendam zoveel mogelijk betrekken bij het onderzoek. Via twitter.com/brandenveendam kunnen twitteraars nieuws volgen en tips doorgeven.

De politie hoopt via Twitter vooral informatie te krijgen van bewoners die anders niet zo snel reageren op nieuws dat via de klassieke media als radio, tv en krant wordt verspreid.

De politie waarschuwt tipgevers wel om op te passen dat er geen vertrouwelijke informatie 'getweet' wordt, omdat de informatie dan openbaar op internet staat. In plaats daarvan kunnen twitteraars de informatie beter via de optie 'directmessage' versturen.

Eerder maakte de Groningse politie al gebruik van YouTube in het onderzoek naar de brandstichtingen in Veendam. Dat leverde meerdere tips op. Beelden van de bewakingscamera die op de filmpjessite zijn te zien, zijn 125.000 keer bekeken, aldus de politie.