Kleine aanpassingen in eerste service pack Windows 7

AMSTERDAM - Het eerste service pack voor Microsofts besturingssysteem Windows 7 bevat voornamelijk kleine verbeteringen. Wanneer de update beschikbaar komt, is nog onbekend.

Dat heeft het bedrijf donderdag (Amerikaanse tijd) bekendgemaakt. De verschijning van het eerste service pack voor een nieuwe versie van Windows is doorgaans van groot belang voor met name zakelijke gebruikers. Die wachten met de overstap tot met zo'n pakket updates de belangrijkste kinderziektes zijn verholpen.

Het eerste service pack voor Windows 7 bevat hoofdzakelijk kleine verbeteringen, waarvan een deel al eerder via de automatische updatefunctie van het systeem is verspreid.

Nieuwe functies

Daarnaast introduceert het twee nieuwe functionaliteiten, die beide voor de meeste thuisgebruikers niet van veel belang lijken. De technologie RemoteFX zorgt dat grafische effecten van het systeem ook beschikbaar zijn als de pc op afstand - via een netwerkverbinding - wordt bediend, en Dynamic Memory is een foefje dat het systeem efficiënter laat omgaan met het werkgeheugen van de computer, als de gebruiker binnen Windows 7 een ander besturingssysteem gebruikt in een zogenoemde 'virtual machine'.

Het service pack zal niet alleen voor Windows 7 beschikbaar komen, maar ook voor Windows Server 2008 R2, de servervariant van het besturingssysteem.

Tip de redactie