AMSTERDAM – Facebook is op dit moment de meest bezochte website in de Verenigde Staten. Het is voor het eerst dat het sociale netwerk zoekmachine Google verslaat.

Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Facebook zou de explosieve groei in de afgelopen week vooral te danken hebben aan online spelletjes die de website aanbiedt.

FarmVille

Zo wordt het spelletje FarmVille door meer dan 83 miljoen mensen wereldwijd gespeeld. Facebook zou met online spelletjes als deze veel geld kunnen verdienen omdat spelers daadwerkelijk geld uitgeven om dingen in het spel te kopen.

Het marktaandeel van Facebook op basis van pageviews steeg in de afgelopen week met 185 procent vergeleken met dezelfde week in 2009. Google zag het marktaandeel met 9 procent stijgen.

Homepage

De stijging zorgt ervoor dat de homepage van Facebook nu 7,07 procent van al het internetverkeer in Amerika trekt. Google blijft steken op 7,03 procent.

Op onder andere kerstavond, eerste kerstdag en nieuwjaarsdag was Facebook ook al populairder dan Google, maar nog nooit hield de website het een week lang vol. De cijfers hebben alleen betrekking op de homepage van de websites. Gmail, Youtube en Google Maps tellen niet mee.

Google lanceerde vorige maand Google Buzz, een sociaal netwerk wat moet gaan concurreren met onder andere Facebook.