WOERDEN - De boekingssite voor hotels www.hotelsto4u.com verkoopt hotelkamers zonder dit aan de betrokken hotels zelf te melden. Dit meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op zijn website.

In een aantal gevallen stonden er gasten voor de hoteldeur met een reservering waar geen gegarandeerde betaling tegenover stond.

Volgens de brancheorganisatie gaven de klanten aan dat ze via de Engelse site hadden geboekt, maar de hotels waren daar niet van op de hoogte. Sommige gasten hadden al wel een aanbetaling gedaan aan de site.

Nederlandse hotels

Volgens KHN staan er meerdere Nederlandse hotels op de site vermeld. Bij navraag bleken de hotels hier niets van te weten. Ook hadden zij geen overeenkomst met de boekingssite, zegt KHN.

De brancheorganisatie adviseert de hotels na te kijken of ze op de site staan en als ze daar geen prijs op stellen dit aan de websitebeheerder te laten weten.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft de boekingssite inmiddels om opheldering gevraagd. ''Maar tot op heden hebben we geen antwoord gekregen'', zei een woordvoerder woensdag.