TILBURG - De Universiteit van Tilburg gaat masterstudenten Service Engineering werven via een campagne op Facebook. Ook de universiteiten van Stuttgart (Duitsland) en Kreta (Griekenland) doen mee.

Als de campagne slaagt kan de grootste e-card ter wereld ontstaan, aldus een woordvoerster van de universiteit.

De afstudeerrichting Service Engeneering leidt studenten op om te werken op ''het snijvlak van softwarediensten en wereldwijde bedrijfsprocessen.''

Aan dergelijke wetenschappers is veel behoefte en daarom heeft de Europese Commissie beurzen beschikbaar gesteld uit het programma voor toptalenten. Omdat het om een specifieke doelgroep gaat, die volgens de universiteit heel actief is op zogenoemde social networks, is speciaal voor hen de campagne Hello World ontworpen.

E-card

De UvT plaatst een wervende tekst op Facebook. Belangstellende studenten kunnen die tekst doorsturen aan anderen die wellicht social engineer willen worden. Daardoor wordt hun foto op een e-card geplaatst.

Hoe meer anderen de student benadert, hoe groter zijn foto wordt. Hoe meer deelnemers, hoe groter de kaart op internet. De campagne is dinsdagmiddag gestart en heeft al 64 deelnemers getrokken.