AMSTERDAM - Een nieuw computervirus probeert, vermomd als een hyperlink, computers te infecteren. Daarvoor waarschuwen diverse antivirusoftwarebedrijven maandag.

Het verraderlijke aan dit virus is de hyperlink die als bijlage wordt meegestuurd. De link zou een verwijzing zijn naar een website met foto's van een feest. Wie op de link klikt, activeert het virus. Volgens computerexperts is het virus voor het eerst in Azië opgedoken, maar is het inmiddels ook in Europa gesignaleerd.

De 'W32/MyParty'-worm is niet schadelijk maar stuurt zichzelf -bij activatie- automatisch door naar alle adressen in het (.dbx) bestand van Microsoft Outlook Express. Hiervoor gebruikt het virus een eigen smtp-engine. Na infectie installeert het virus het bestand regctrl.exe in de c:\recycled directory. Het virusmailtje heeft als onderwerpregel 'new photos from my party!' en de bewuste link (www.myparty.yahoo.com) als bijlage.

De beste bescherming tegen virussen is nog altijd door heel voorzichtig zijn met het openen van bijlagen bij e-mailberichten. Of, in dit geval, berichten met de onderwerptekst 'new photos from my party!' blokkeren.

Meer informatie over het virus:SymantecVirusalert.nlSophosMcAfeeNormanTrend Micro