AMSTERDAM – Sony wil gaan concurreren met Apple en is daarom bezig met de ontwikkeling van een apparaat dat een mix is tussen een laptop, een e-reader en een PlayStation Portable (PSP).

Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal donderdag.

Het nieuwe apparaat zou moeten gaan concurreren met de iPad van Apple. Dat vertellen bronnen dicht bij de ontwikkeling van een nieuwe lijn producten bij Sony.

Smartphone

Binnen deze nieuwe lijn zou ook een smartphone ontwikkeld worden. Gebruikers krijgen de mogelijkheid te downloaden via de telefoon en kunnen er PlayStation spellen op spelen.

De producten moeten nog dit jaar uitkomen. Er is echter nog weinig bekend over de prijzen en specificaties. Een woordvoerder van Sony wilde niet tegenover The Wall Street Journal reageren.

Online platform

Zowel de telefoon als het multifunctionele apparaat zullen beide gaan werken met het nieuwe online media platform van Sony, wat later deze maand in Amerika wordt gelanceerd. Het nieuwe platform is een antwoord op iTunes van Apple.

Het platform, tijdelijk Sony Online Service genoemd, zal net als iTunes films, televisieprogramma’s en muziek aanbieden. Sony wil vooral een toevoeging zijn op het gebied van games. Zo zal er een catalogus aangeboden worden met ook veel oudere spellen van de originele Playstation-console.

Het feit dat Apple steeds meer gaat concurreren met producten van Sony, is volgens experts de aanleiding voor de nieuwe producten. De iPod Touch en iPhone gaan steeds meer concurreren met de PSP van Sony. Dit terwijl de iPad gevaarlijk kan zijn voor de e-reader van Sony.