Google brengt verkiezingen in kaart

AMSTERDAM - Google gaat de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart op de voet volgen via internet. Het bedrijf werkt daarbij onder meer samen met NU.nl.

Op een speciale website is onder andere een gadget te vinden die de populariteit laat zien van verschillende politieke partijen. Dat gebeurt aan de hand van zoekopdrachten die zijn ingevoerd bij de zoekmachine van het bedrijf.

Ook is de pagina uitgerust met een een kaart waarop het laatste verkiezingsnieuws van NU.nl te zien is. De kaart toont ook foto's van de lokale campagnes die door NU-lezers zijn gepost NUfoto.nl. Een gadget van Politiek Online zet blogberichten en 'tweets' van lokale politici op de kaart.

"Dit is waarschijnlijk de eerste gemeenteraadsverkiezing waarbij online communicatiemiddelen groots worden ingezet door de verschillende partijen, politici en kiezers", zegt Susan de Grijp van Google Nederland.

Bundeling

Hoofdredacteur Laurens Verhagen van NU.nl ziet in de samenwerking een uitgelezen mogelijkheid om "flink uit te pakken" met de verkiezingen. "Daarnaast is de bundeling van allerlei verschillende actuele bronnen voor alle lezers ideaal om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen", aldus Verhagen.

Tip de redactie