AMSTERDAM - Dell Computers zegt zijn verkoopvoorwaarden tegen het licht te zullen houden na klachten van kopers. Maandag maakte de vereniging van computergebruikers HCC bekend een rechtszaak tegen de computerfabrikant aan te spannen omdat de algemene voorwaarden van Dell in strijd zouden zijn met het Nederlands recht. Dell neemt deze aantijgingen zeer serieus, aldus een woordvoerder van de onderneming dinsdag.

Dell zegt de voorwaarden regelmatig aan de Nederlandse wet te toetsen. De huidige regels zijn al enkele jaren in gebruik. Desondanks onderzoekt de computermaker nu de voorwaarden. Tijdens dit onderzoek doet Dell geen inhoudelijke mededelingen.

Volgens HCC zijn meerdere regels van Dell in strijd met de wet. Zo vraagt de fabrikant de volledige aankoopsom vooraf, terwijl maar een gedeeltelijke aanbetaling is toegestaan. Ook hebben consumenten volgens de computerclub te weinig rechten als blijkt dat een geleverde bestelling niet deugt.

Het stak HCC bovendien dat Dell niet wilde praten over de leveringsvoorwaarden. Dell zegt dat HCC diverse malen is uitgenodigd voor een gesprek, maar dat de club daar niet op is ingegaan. "We betreuren het dan ook dat de HCC tot op heden niet op onze uitnodiging is ingegaan", aldus Dell.